6 Βήματα για να βάλουμε την Άσκηση στην Ζωή μας!

Έχετε καταφέρει να ασκήστε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και ακολουθείτε ένα πλήρως δομημένο πλάνο διατροφής.
Συγχαρητήρια! Στόχος είναι τώρα να διατηρήσετε τις νέες καλές σας συνήθειες, να γίνετε το παράδειγμα προς μίμηση που αναζητάτε και κυρίως, να διαφυλάξετε την σωματική και ψυχική σας υγεία.

Δεν έχετε καταφέρει να παρακολουθείτε τακτικά τα προγράμματα άσκησης και περιστασιακά ακολουθείτε το πρόγραμμα διατροφής.
Συγχαρητήρια! Αναγνωρίζετε τα εμπόδια της καθημερινότητας, σταδιακά κάνετε κάποια μικρά βήματα και βρίσκεστε σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό σας προκειμένου να ξεπεράσετε τα εμπόδια που συναντάτε.

Όποια κι αν είναι η σχέση σας με την άσκηση, όσο συχνά κι αν έχετε καταφέρει να ασκείστε μέσα στην εβδομάδα, θα θέλαμε να σας πούμε ένα μεγάλο μπράβο που παραμένετε λιγότερο ή περισσότερο κινητοποιημένοι και να σας υπενθυμίσουμε κάποια βασικά στάδια υιοθέτησης της “συνήθειας” της άσκησης.
  1. Δοκιμάστε διαφορετικά είδη άσκησης για να ανακαλύψετε αυτά που σας ταιριάζουν.
  2. Επενδύστε την προσπάθεια σας με χαρακτηριστικά που θα την κάνουν ελκυστικότερη. Βάλτε τα αγαπημένα σας αθλητικά και το χαμόγελό σας, φτιάξτε ένα ελκυστικό σκηνικό για άσκηση, απενεργοποιήστε τηλέφωνα, και πάμε!
  3. Αναγνωρίστε κάθε μικρό βήμα. Η άσκηση δεν είναι “όλα ή τίποτα”. Και μόνο το ότι ήδη το σκέφτεστε είναι πολύ σημαντικό και μπράβο σας! Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για κάθε λεπτό που επενδύετε σε αυτή την προσπάθεια, είτε είναι ένα λεπτό οραματισμού είτε ένα λεπτό άσκησης την εβδομάδα, σας πηγαίνει λίγο πιο κοντά στον στόχο σας.
  4. Εντοπίστε τα οφέλη της άσκησης αμέσως μετά από κάθε προπόνηση. Διαλογιστείτε για λίγα λεπτά και σκεφτείτε την αλλαγή που αισθάνεστε στο σώμα και την διάθεσή σας. Αναγνωρίστε πόσο καλά κάνατε που αφιερώσατε αυτό τον χρόνο στον εαυτό σας και πόση ενέργεια και ευεξία σας χάρισε!
  5. Οραματιστείτε την επόμενη προπόνηση. Κλείστε τα μάτια και βιώστε νοερά τα στάδια της προετοιμασίας για την επόμενη προπόνηση. Από το “κάλεσμα του καναπέ” που θα πρέπει να νικήσετε μέχρι την αλλαγή στο πρόγραμμα σας για να βρεθεί ο πολύτιμος χρόνος, οραματιστείτε βήμα βήμα την απόφασή σας, την προετοιμασία σας και όλα τα θετικά συναισθήματα που βιώνετε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.
  6. Σκεφτείτε την προπόνησή σας σαν ένα ραντεβού με τον γιατρό. Ανεξάρτητα αυξομειώσεων στο βάρος η άσκηση είναι το ακριβότερο χάπι και δρα τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να γίνει η άσκηση μια ευχάριστη συνήθεια.

Θα είναι πάντα δύσκολη και θα απαιτεί πάντα θυσίες χρόνου και ενέργειας. Συνεχίστε ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και θα αντιληφθείτε σύντομα ότι η άσκηση είναι η μόνη επένδυση που δεν έχει απολύτως κανένα ρίσκο. Έχει μόνο τεράστιο κέρδος για εσάς και τους γύρω σας.

Συγχαρητήρια που διαβάσατε αυτό το άρθρο!

Είστε ήδη ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας.
Ζωή Καραμπασιάδου
Ψυχολόγος Α.Π.Θ.
HR & Stress Management Specialty
HR Business Partner MP Balatsinos
www.whitethought.org
Καρόλου Ντηλ 18, 6973 340 374